Nese- og bihuleproblemer

Denne pasientgruppen undersøkes med endoskopi/ultralyd, allergiutredning og eventuelt henvisning til CT av nese og bihuler.
Behandlingen er i de fleste tilfeller medikamentell.

 

Voksne pasienter med tett nese eller mye bihuleproblemer kan tilbys ulike operasjoner; radiobølgebehandling av nesemuslinger, funksjonell rhinoseptoplastikk, septumplastikk og eventuelt henvisning til endoskopisk bihulekirurgi.

 

Operasjon i nesen

En velfungerende nese er istand til å fukte og varme og rense luften slik at lungene tolererer den langt bedre enn om man har en trang/tett nese og man tvinges til å puste gjennom munnen. God nesepassasje er også viktig for lukte/ smakssans. Tett nese kan skyldes at neseslimhinnen av forskjellige årsaker er hovnet opp. Det kan også skyldes skjevheter i neseskilleveggen, polypper, fremmedlegemer, svulster eller andre tilstander.

Nasalstenose (tett nese) gir betydelige plager p.g.a munnpusting. Dette kan også føre til problemer i nedre luftveier i form av overfølsomme slimhinner i bronkiene, hoste, slimproblemer, forverring av astmatiske tilstander, snorking og også pustestopp om natten.

Det er flere situasjoner og problemer som kan bedres ved å utføre nesekirurgi.

Hos oss får du kyndig og kompetent veiledning om hvilken form for behandling metode som er best egnet for deg og hva du kan forvente.